Svečana akademija povodom obilježavanja formiranja I Proleterske brigade

Dana 22. 12. 2016. godine Opštinska organizacija boraca NOR-a 1941-1945 Kotor (OBNOR) obilježila je podsjećanje na dan formiranja I Proleterske brigade i dana JNA.

Na svečanoj akademiji pored boraca, potomaka boraca i poštovaoca boraca iz Kotora, prisustvovale su i delegacije boraca Herceg Novog, Tivta, Budve i Podgorice, kao i predstavnici vojnih penzionera Crne Gore i predstavnici SOBNOR-a Crne Gore. Prisutnima se sa prigodnim referatom o I Proleterskoj brigadi i njenom putu, kao i o danu JNA obratio profesor Ljubenko Borović.

Ovu svečanu akademiju sa prigodnim programom uveličali su učenici OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote: Milica Kašćelan, Krsto Kustudić i Jelena Mijanović, koje je pripremila profesorica Aleksandra Sindik iz OŠ “Njegoš”, učenica III razreda Marta Borović.

Na svečanosti su uručene zahvalnice organizacijama boraca NOR-a Herceg Novog, Tivta i Budve, fudbalskom savezu – južna regija, TO Kotor, MZ Orahovac i Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP ) Kotor za doprinos u njegovanju tradicija NOB-a i revolucije koje im je uručio predsjednik kotorskog OBNOR-a Petar Uljarević, a učenicima je uručio knjige o narodnom heroju Mašu Brguljanu. Zatim je obavijestio prisutne da je kotorska organizacija OBNOR dobila zahvalnicu od podgoričke organizacije a SOBNOR Crne Gore i dosadašnjem predsjedniku kotorske organizacije i podpredsjedniku SOBNOR-a Luki Stijepoviću uručeno visoko priznanje.

Sa pozdravnim riječima su se obratili predsjednik vojnih penzionera Crne Gore Pavle Bandović koji je kotorskom OBNOR-u uručio monografiju I Proleterske brigade, a potom Gojko Radusinović i Komnen Bajčeta iz Podgorice i Đorđe Zloković iz Herceg Novog.

Na kraju su uz koktel nastavljeni međusobni razgovori prisutnih na akademiji.

Pošaljite prijateljima stranicu Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin