Svečanost povodom obilježavanja 72 godine oslobođenja Podgorice

Nakon svečanosti na Gorici I polaganju vijenaca I cvijeća, povodom 19. decembra dana oslobođenja Podgorice, održana je svečana sjednica OBNOR-a 1941-1945 Glavni Grad Podgorica, na kojoj je Predsjednik Boračke organizacije Radojica Radojević podnio Izvještaj o radu za 2016. godinu i pravce djelovanja za 2017. godinu.

On je pored ostalog istakao da je organizacija u otežnim uslovima rada postigla zaista zapažene i značajne rezultate u svom radu i djelovanju. Svih godina svoga postajanja organizacija je vršila snažnu misiju na razvoj svijesti kod generacije građana Podgorice o potrebi razvijanja ljubavi prema svojoj domovini i jedinstva među narodima i narodnostima i država bivše nam zajedničke domovine Jugoslavije, razvoju skladnih međuljudskih i međukonfensionalnih odnosa kod nas i šire.

Radojević je prisutne informisao o pripremama za održavanje treće konferencije boračkih organizacija gradova bivše SFRJ, koja će se održati u Podgorici a kojoj je domaćin krajem aprila 2017. godine OBNOR-a 1941-1945 Glavni Grad Podgorica. Nakon toga i jednoglasnim prihvatanjem izvještaja o radu za 2016. godinu, prišlo se Uručivanju Priznanja za 2016. godinu zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Svečanost povodom 72 godine od oslobođenja Podgorice

Radojević Radojica predsjednik organizacije uručio je za izuzetan doprinos u radu boračke organizacije Priznanja sledećim:

ZAHVALNICE:

1. OBNOR-a 1941-1945 Bijelo Polje, Kotor, Berane, Budva, Danilovgrad i Udruženju vojnih penzionera Crne Gore.

PRIZNANJA:

1. Momiru Abazoviću, članu Upravnog Odbora OBNOR-a Podgorica
2. Rajki Martinović, članu Upravnog Odbora OBNOR-a Podgorica
3. Đorđiji Mišku Seliću, članu Upravnog Odbora OBNOR-a Podgorica.

Visoko Priznanje SOBNOR-a Crne Gore uručeno Rajku Medojeviću, predsjedniku OBNOR-a Bijelo Polje i Ivu Markoviću, predsjedniku OBNOR-a Budva.

U ime nagrađenih zahvalio se Rajko Medojević, predsjednik OBNOR-a Bijelo Polje i Član UO SOBNOR-a Crne Gore.

Nakon uručivanja Priznanja I Zahvalnica, Predsjednici OBNOR-a 1941-1945 Glavni Grad Podgorica i OBNOR-a 1941-1945 Budva potpisali su Povelju o trajnoj saradnjii Pobratimstvu. Nakon toga nastavilo se u druženju I evociranju uspomena, bilo je i partizanskih pjesama i dan za sjećanje.

S poštovanjem,
Radojica Radojević, predsjednik

Pošaljite prijateljima stranicu Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin