Posjeta Saveza boraca NOR-a Pljevlja 1941-1945. našoj organizaciji

Dana 11. i 12. novembra 2017. godine delegacija Saveza boraca NOR-a Pljevlja 1941-1945. godine posjetila je Organizaciju boraca Kotora.

Delegaciju je sačinjavalo osam članova na čelu sa predsjednikom Vidojem Despotovićem.

Delegacija Saveza boraca NOR-a Pljevlja 1941-1945. je došla 11. novembra u popodnevnim časovima i smjestila se u Institutu za rehabilitaciji ”Vrmac” na Prčanju. Tada je vođen razgovor o radu i djelovanju organizacija. Razmijenjena su mišljenja o daljoj saradnji i unapređenju rada boračkih organizacija, kao i o teškoj finansijskoj situaciji. Posebno je vođen razgovor o pripremama i načinu obilježavnja 70. godišnjice formiranja SUBNOR-a Crne Gore 4. aprila 2018. godine.

Drugog dana delegacije boraca su posjetile spomenik palih boraca i žrtava fašizma u parku Slobode u Kotoru gdje su položili vjence i cvijeće. Istovremeno su obišli i biste narodnih heroja Nikole Đurkovića, Maša Brguljana i Sava Ilića.

Delegacije su obišle i Stari grad i posjetile Pomorski muzej.

Iako je ovo bila uzvratna posjeta, s obzirom da je delegacija organizacije boraca Kotora prije mjesec dana posjetila borce u Pljevljima, dogovoreno je da se ova saradnja proširi i na druge organizacije boraca.

Predsjednik Saveza boraca iz Pljevalja Vidoje Despotović bio je i gost Radio Kotora gdje je govorio o radu boračkih organizacija sa naglaskom da one baštine tradiciju boraca SUBNOR-a.

Pošaljite prijateljima stranicu Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin