Posjeta spomen obilježja u Bratešićima u Grblju

Članovi Organizacije boraca NOR-a (OBNOR) Kotora posjetili su spomen obilježja u Bratešićima u Grblju i sa mještanima položili cvijeće i odali dužnu pažnju i počast onima koji su svoje živote ugradili u temelje otadžbine. Stojeći na braniku rodne grude, iako malobrojni, suprostavili su se daleko brojnijoj i bolje naoružanoj italijanskoj armadi i spriječili ih da dalje napreduju prema unutrašnjosti.

Partizani Grbaljske čete boreći se za čast i slobodu svoje zemlje nanijeli su teške gubitke italijanskim osvajačima. Oni su na taj način pokazali nadčovječansku hrabrost i zadivljijuću borbenost pri sprečavanju nauma italijanskih fašista. Bio je to jedan od rijetkih primjera kako se brani svoj ponos i svoje čojstvo, kada je u pitanju odbrana zemlje i naroda.

Sa borcima su bili i građani Bratešića i okolnih mjesta. Borce je primio predsjednik mjesne zajednice Željko Ćetković koji se zahvalio na posjeti i istakao da je ovo divan i lijep gest da se ne zaborave oni koji su položili živote za ovo u čemu današnje generacije uživaju.

Pošaljite prijateljima stranicu Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin